Cercar en aquest blog

dijous, d’abril 26, 2012

DIVIDIM

Durant aquest trimestre esteim treballant molts problemes matemàtics que necessiten de diferents tipus d'operacions per a la seva resolució, tals com restes duent, multiplicacions i divisions per uns xifra. Han millorat molt en la creació d'hipotesi i plantejament del problema, però s'equivoquen  sovint amb la resolució de la part mecànica. Cal tornar a repassar les taules de multiplicar.
Per dividir practicam molt amb taps i xapes, com repartiríem unes quantitats entre varis. Poc a poc, aprendrem a resoldre les divisions escrites tal com hem anat fent amb les altres operacions i en la numeració.

Sant Jordi

Sant Jordi 2012
Aquest any celebram que fa 200 anys, els germans Grimm, van publicar la seva primera recopilació de contes clàssics. Per aquest motiu tots  els grups de l'escola han escollit un dels seus contes per treballar-lo.  
A la classe de 3r B hem treballat el "Sastre Valent". Primer, el varem llegir tots junts. Vam copiar un fragment i el vam il·lustrar, individualment. Després ho vam ajuntar . També, vam aprendre que era una adaptació del conte, en aquest cas del "club Super3".
També, ens vam plantejar quines proves li posaríem nosaltres al sastre, ho vam redactar, ho vam corregir,  ho copiarem ,a net i finalment ho vam representar. 
Després, vam fer dibuixos de possibles personatges als que es podria enfrontar el sastre, tals com: Un gegant cíclope, un drac, un lleó o un minotaure. Amb els cossos geomètrics que durant aquest trimestre esteim estudiant a classe vam fer el castell del rei.